Wat wil je doen met crypto's?

Als eerste zullen de meeste mensen de Bitcoin alleen aanschaffen. Daarna komen ze tot de ontdekking dat er wel wat meer dan alleen Bitcoin is op de digitale valutamarkt. We noemen die markt ook wel Digital Currency Exchanges (DCE). Zo zijn er naast de Bitcoin (BTC) ook de Ethereum (ETH), IOTA (IOT), Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH), Waves en Neo om er een aantal te noemen.

Zo schreef ik al dat de meeste mensen zullen de cryptocurrencies voorlopig alleen willen aanschaffen om er eventueel later wat winst mee te kunnen maken. Want dat is wat de meeste mensen nu zien gebeuren, een enorme stijging van de Bitcoin. Maar vergis je niet, die kan ook enorm hard dalen.

Crypto's aanschaffen

De cryptocurrencies kun je het meest eenvoudige aanschaffen op een handelsbeurs ook wel Exchange genoemd. En omdat het een geheel nieuwe wereld is, is het misschien handig om bij een Nederlandse handelsbeurs je eerste crypto's aan te schaffen. Daar is niks mis mee. Echter doe je ook mee aan verdienmodellen om het internet (mensen weten vast wat ik bedoel) dan is het misschien niet raadzaam om bij een Nederlandse handelsbeurs je cryptocurrencies aan te schaffen.

Het mooie van de Nederlandse Exchanges is wel dat je meestal je Bitcoin o.i.d. via iDEAL kunt aanschaffen. En dat is gemakkelijk. Maar er zijn ook een aantal buitenlandse Exchanges waar die mogelijkheid je geboden wordt (denk aan Binance), maar daarover later meer. Hieronder een overzichtje van een aantal Nederlandse Exchanges.

  • Bitvavo: is een Exchange voor zowel de beginnende als ervaren een prima handelsbeurs is. Jouw tegoeden zijn zelfs verzekerd opgeslagen en je hoeft geen handelskosten te betalen.
  • BitMyMoney: was mijn eerste Exchange waar ik gebruik van maakte. Heel eenvoudig in gebruik. Maar was voor mij ook de eerste die mij vertelde dat ze de orders voor crypto's die ik over zou maken naar verdienmodellen zouden blokkeren. Ze belde mij daar zelfs over op.
  • BTC Direct: waarschijnlijk een van de goedkoopste Exchange van Nederland, met een uitstekende wallet.

Ik zou op dit moment mensen die ook proberen een passief inkomen op te bouwen met een of ander verdienmodel altijd een buitenlandse Exchange aanraden. Er zijn verschillende waar je op vrij eenvoudige manier ook met iDEAL je aankopen van cryptocurrencies kunt regelen. Een aantal voor mij bekende som ik hieronder op:

  • Binance: Behoort de een van de grootste en veiligste Exchanges ter wereld. Zij bieden vele diensten en hebben een grote hoeveelheid aan cryptocurrencies in beheer. Bij Binance kun je sinds een half jaar ook met iDEAL je aankopen doen
  • Kraken: Is een van de meest gebruikte Exchanges in de USA en ook voor Nederlandse daghandelaren een zeer welbekende handelsbeurs.
  • Bitpanda: dit in Oostenrijk gevestigde handelshuis is Europa's grootste handelshuis in cryptocurrencies. Ook Bitpanda laat je de cryptocurrencies aankopen met iDEAL, waardoor deze Exchange ook bij Nederlanders geliefd is.

Ik gebruik al heel lang Binance voor algemene zaken en het ontvangen en versturen van bitcoins tussen de verschillende verdienmodellen waar ik aan mee doe. Binance is een van de grootste Exchanges ter wereld en zijn zeer bepalend voor de waarde en de omzet van bitcoins wereldwijd. Het is ook handig om meerdere wallets te hebben. Sinds een aantal maanden is het ook mogelijk om met Binance Bitcoins aan te kopen met behulp van iDEAL. Daarnaast kun je bij Binance een Visa creditkaart aanvragen, zodat je je kopje koffie bij Starbucks in Bitcoin kunt betalen.

Er zijn nog veel meer Exchanges en elk van hen wel voordelen die voor jou doorslaggevend kan zijn om daar mee te starten. Voornaamste is natuurlijk dat je erop moet kunnen vertrouwen dat je cryptocurrencies veilig staat bij het bedrijf.

Wallets

Door het meer en meer populair worden van cryptocurrencies en het zelf in bezit hebben daarvan is natuurlijk ook de methode waar je het opslaat en meeneemt als je bijvoorbeeld op reis gaat. Voor kleine bedragen en/of aankopen is het opslaan op de wallet van de Exchange waar je de cryptocurrencies aankoopt vaak voldoende. Zo heb ik met Binance en de creditcard mijn eigen digitale bank en ben daar zeer tevreden over.

Veilige opslag
Er zijn ook hier weer talloze mogelijkheden om je geld in op te slaan. Er zijn online en offline mogelijkheden. Meer daarover kun je hier lezen. Ikzelf gebruik een combinatie van Exodus en Trezor. En daarover kun je weer hier lezen. Ik sla mijn cryptocurrencies die ik niet dag dagelijks gebruik hierop op en als ik het nodig zou hebben voor een grotere aankoop dan kan ik het daar simpel vanaf halen en naar mijn Binance Wallet sturen.

Het is enorm belangrijk om jouw Cryptocurrencies veilig op te slaan. Met de stijgende waarde van deze munten zijn er ook steeds meer hackers en virussen die er op uit zijn jouw crypto te stelen. Zorg er dus voor dat je alles veilig opslaat zodat niemand bij jouw munten kan. De beste 10 tips kun je hier lezen.